TERUGBLIK
Kerst 2023  |bemoedigingspakketten voor ouderen

Hart voor de Polder startte een hele nieuwe actie deze kerst. Dit jaar wilden we graag de ouderen in onze samenleving in het zonnetje zetten in de Hof van Smeden en Wittesteijn. We hopen hen te hebben bemoedigd met een pakket, dat de gevers of anderen persoonlijk overhandigden. Alle gevers van harte bedankt!
Voorbereiding inpakken placemats en boeken voor Kerstpakket
Uitdelen in de Hof van Smeden en de Houttuinen
Uitdelen in Wittesteijn en zelfstandige ouderen
impressie Kerstmarkt 2023
Passionkruis op het Kettingplein
2023

Zaterdagmiddag 8 april stonden we op het
Kettingplein met het Passionkruis.

Voor een praatje.., een kopje soep.., een moment om stil te staan wat het kruis voor de mensen betekent.
Concert met Reni & Elisa Krijgsman
2023

In de avond van 8 april  was er een gaaf concert om 20:00 uur in  de Fontein  te Emmeloord.
Heating Eating Meeting 2022/2023

Gratis maaltijden

Elke week in november, december, januari, februari en maart van 2022/2023 was er voor degene die door de hoge energierekening deze winter, of voor degene die het gezellig vond om in gezelschap te eten, een gratis warme maaltijd beschikbaar.
Kerstpakkettenactie 2022
We bedanken iedereen die heeft meegedaan, ook namens de ontvangers! We hebben meer dan 100 huishoudens kunnen verblijden met een mooi pakket.
Lichtjestocht 2022

Hieronder de beelden van de gezellige LICHTJESTOCHT 2022!

ACTIE KERSTPAKKETTEN 2021
Wat een aanmeldingen, 120 mensen, gezinnen, echtparen, jeugdclubs en anderen hadden zich opgegeven om een kerstpakket te maken voor iemand die dit goed kan gebruiken. Wauw, wat geweldig! 
Omdat er meer aanmeldingen waren dan opgegeven gezinnen, maakten er ook een aantal mensen een algemeen pakket. Deze hebben ook een mooie bestemming gekregen.
KERSTTOCHT 2021
Deze tocht was ± 5 km.
Onderweg was er van alles te beleven! Er hingen op zes kerken in Emmeloord een verlicht spandoek met daarop afbeeldingen van het kerstverhaal.
Deze schilderijen zijn speciaal voor dit project gemaakt door
Jessy Ronner.
ACTIE ZOMERPAKKETTEN 2021

Heel goed nieuws is, dat we met alle aanmeldingen t/m 29 juni 2021, 100 gezinnen blij hebben kunnen maken!
We zijn van plan om volgend jaar opnieuw een zomeractie organiseren. Wil je toch graag ook op dit moment iets voor een ander betekenen, neem dan contact op met de Stichting '
Samen zijn we er voor elkaar’.  Zij kunnen je hulp vast goed gebruiken!
ACTIE PANNENKOEKENFEEST 2021

We hebben vrijdag 16 juli 2021 het pannenkoekenfeest gehad, na de sportweek van Heelal, in de Sterrenbuurt en De Zuidert in Emmeloord! Er waren een dikke 500 pannenkoeken gebakken en de kinderen hebben ervan genoten!
ACTIE KERSTPAKKETTEN 2020

Het goed nieuws is dat we met alle aanmeldingen in december 2020 bijna 120 persoonlijke kerstpakketten hebben kunnen samenstellen! Dat is prachtig, want wat is er mooier dan met Kerst iets extra’s voor een ander te doen? Juist in deze tijd zijn er veel mensen die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
KERST IN BEELD 2020!

Ben je ook gaan kijken vorig jaar?
Het kerstverhaal ging in december 2020 door Emmeloord!
Er hingen op zes kerken in Emmeloord een verlicht spandoek met afbeeldingen van het kerstverhaal erop. Deze schilderijen waren speciaal voor dit project gemaakt door
Jessy Ronner.
Op elk spandoek vond je één woord. Die woorden samen vormden een zin. Deze zin kon je op deze site invullen en daarbij waren er leuke prijzen te winnen.